Nieuws

ROOTS | Waarom Johanna ter Steege niet meer in God gelooft

Haar ouders gingen iedere zondag twee keer naar de kerk in Notter, elke avond bad ze, maar toen Johanna ter Steege doorkreeg dat ze op zondag niet eens het gras mocht maaien, was ze klaar met het geloof. Toch bleef ze voor haar ouders braaf naar de kerk gaan.
Van kinds af aan had ze haar eigen maniertjes in de kerk. Zo wilde Johanna altijd aan de buitenkant van de bank zitten, want dan hoefde ze niet naast een vreemde te zitten. Verder zat ze het liefst naast haar moeder. "Ik zat altijd te dromen en keukentje te spelen met mijn moeders jas. Dan was ik hele maaltijden aan het koken, de knopen op haar jas waren de gaspitjes."

God ziet alles

Elke avond bad Johanna voor het slapengaan. "Ik vroeg God om al mijn zonden te vergeven. Ik noemde alles op waarvan ik dacht dat het zondig was. En ik eindigde met: en God, wilt U ook die zonden vergeven die ik vergeten ben vandaag? Zo was ik helemaal schoon."
Toch ging het geloof haar op een gegeven moment tegenstaan. Hoe dat kwam? En wanneer dat was? Dat zie je in onderstaande aflevering.

Meer van dit?

Deze video is een klein onderdeel van de hele aflevering die vanavond op TV Oost komt. Dan is te zien dat Johanna samen met presentator Bert Eeftink plekken van vroeger bezoekt. Zo zijn ze op de boerderij waar ze is opgegroeid en gaan ze langs haar oude school. Ook zijn er ontmoetingen met oude bekenden.
Dit is de tweede aflevering van het programma Roots. In de eerste aflevering kon je zien hoe voetbaltrainer Ron Jans een duik in het verleden nam. Verder te zien de komende weken: Kim Kötter, Jeffrey Hoogland en Alberto Stegeman. Vanavond dus Johanna ter Steege, vanaf half 6 op TV Oost. Het programma wordt elk uur herhaald.
Kijk hieronder de eerste aflevering met Ron Jans terug:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.