nieuws

Onder de Loep

Onder de Loep
Onder de Loep
De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van misdaden in Zwolle, Steenwijk, Hengelo, en Haaksbergen. Deze week onder meer aandacht voor het relatief onbekende moneytrapping. Wie herkent de daders op de bewakingsbeelden of heeft tips?

Zwolle

Een nogal domme actie van een dief die bij een inbraak eind juli in een huis in Zwolle Zuid een soort handtekening achterlaat. Er worden sieraden en een kluisje buitgemaakt. En op een kopieerapparaat in het huis vindt de politie een scan van een hand met twee ringen. De ene ring is bijzonder en de politie vraagt uw hulp.

Zwolle

Dan aandacht voor moneytrapping! De criminelen brengen zogenaamde cashtraps aan in de gelduitgifte van pinautomaten van de Rabobank aan de Melkmarkt. Klanten die hebben gepind maar hun geld niet krijgen lopen vertwijfeld weg bij de geldautomaten, terwijl een man met grijs haar tussendoor morrelt aan de pinautomaten. Vermoedelijk om het geld dat is opgevangen eruit te halen. Wie herkent hem en zijn partner in crime?

Steenwijk

Voor de derde keer dit jaar wordt er ingebroken bij een computerwinkel aan de Kornputsingel in Steenwijk. Op de beelden zijn jonge mannen te zien. Herkent u ze? Ze breken in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juni in bij de computerwinkel.

Hengelo

Een 40-jarige man die bij zijn bejaarde ouders thuis was kreeg enkele rake klappen met de kolf van het pistool. In het huis aan de Berkweg in Hengelo werd enkele weken geleden op klaarlichte dag een gewelddadige overval gepleegd. Er zijn bewakingsbeelden van een blauwe BMW die heel waarschijnlijk met de overval te maken heeft.

Haaksbergen
Bij het Grieks restaurant Sirtaki aan de Molenstraat in Haaksbergen wordt op maandag 15 september rond tien uur 's avonds ingebroken door twee mannen. Ze breken aan de achterkant van het restaurant de voorraadruimte met veel geweld open. Verder dan daar komen ze niet, want de voorraadruimte staat niet in verbinding met het restaurant waar ze geld denken te vinden. Een koude douche voor de twee die ook op bewakingsbeelden beelden staan.
Onder de Loep wordt uitgezonden op donderdag om 17.05, 18.05 en 19.05 uur. De uitzending wordt herhaald op vrijdag en zondag. Kijk voor alle uitzendtijden in de TV gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.