Nieuws

Man (27) beweert dat hij 'slaapwandelde' toen hij meisje (17) uit Hengelo misbruikte

Man (27) beweert dat hij 'slaapwandelde' toen hij meisje (17) uit Hengelo misbruikte
Man (27) beweert dat hij 'slaapwandelde' toen hij meisje (17) uit Hengelo misbruikte © Getty Images / kitzcorner
'Sekssomnia' zou de reden zijn waarom een Zeistenaar (27) een zeventienjarig meisje betastte. Oftewel: slaapwandelen, maar dan met seksuele uitingen. De officier van justitie gelooft er weinig van, en eist een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk.
Tijdens een logeerpartijtje na een avondje uit zou de verdachte de Hengelose betast hebben. Ze lag dronken in bed toen hij zich aan haar zou hebben vergrepen. Een traumatische ervaring, waar ze nog steeds veel last van heeft. Ze wil 5250 euro smartengeld van de Zeistenaar.

14 jaar

De man had het meisje een aantal jaren geleden ontmoet op een stripboekenbeurs. Ondanks dat ze op dat moment nog maar 14 was en de verdachte behoorlijk wat jaren ouder, waren ze goede vrienden geworden.
De officier van justitie gelooft niet veel van het verhaal over de 'sekssomnia' omdat het nergens terug te vinden is in medische stukken die de advocate van de man indiende. Het komt maar zelden voor dat een verdachte zich beroept op deze stoornis.

Sekssomnia claim

De rechtbank gaat lang niet altijd mee in de 'sekssomnia' claim. Een paar jaar geleden kwam een van incest verdachte vader met het verhaal dat hij plots wakker werd en toen ontdekte dat hij seks had met zijn dochtertje. De rechtbank verwierp het verhaal en veroordeelde de man gewoon.
Of de rechtbank in Almelo dat ook gaat doen, wordt over twee weken duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.