nieuws

Nieuwe eigenaar Ecodrome Zwolle vol vertrouwen over 'TiZwolle

Dat het voor de vorige eigenaar niet mogelijk was om zonder subsidie het park draaiende te houden, schrikt de nieuwe eigenaar van het Ecodrome in Zwolle niet af. Martyn Besselsen is vol vertrouwen dat hij een succes kan maken van 'TiZwolle.
Martyn Besselsen is al jaren eigenaar van Summercamp Heino en wil in Zwolle op de plek van het Ecodrome een vrijetijdspark voor alle leeftijden beginnen. In eerste instantie mikt het park op dagjesmensen maar in de toekomst moeten er ook groepsaccommodaties komen.
"Wij beschikken over heel veel ervaring vanuit Heino, wat we al vijftig jaar doen." Met die kennis en ervaring uit Heino verwacht Besselsen Zwolle tot een succes te maken. "Wij zien het verdienmodel in de groepen die bij ons blijven overnachten. Dat is voor ons de financiële verdienste in plaats van de subsidies."

Volgend voorjaar open

Op dit moment is het terrein van het voormalige Ecodrome nogal vervallen. Er liggen losse stenen, er is graffiti en het onkruid staat flink hoog. Maar Besselsen ziet mogelijkheden. "Het is zo'n mooie locatie, er staan nog prachtige gebouwen zoals een oude kas. Er moet een idee voor te bedenken zijn dat hier wat van te maken valt."
Volgend voorjaar moet het gedeelte voor de dagjesmensen al open kunnen, is de verwachting. Besselsen wil er een laagdrempelig dagje uit van maken waar vooral bewegen centraal staat. Dus veel attracties waarin de bezoekers zelf wat doen. Hij wil daarbij ook gebruikmaken van wat er nog ligt, zoals bijvoorbeeld de kano's.

Wachten op gemeenteraad en bestemmingsplan

In een later stadium wordt het terrein uitgebreid en komen er groepsaccommodaties. Dat zal nog wel even duren. Eerst moet de gemeenteraad van Zwolle akkoord gaan met de verkoop en ook moet het bestemmingsplan gewijzigd worden, voordat er groepsaccommodaties gebouwd kunnen worden.
Besselsen heeft er veel vertrouwen in dat de papieren snel in orde komen en dat hij het park tot een succes weet te maken. "Ik zie geen beren op de weg. Het komt gewoon goed. Geef de sleutel maar."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.