Unmute Us! Evenementen- en cultuursector laten zich in Enschede horen met 5.000 deelnemers en protestmars

Unmute Us. Onder die vlag laten evenementen- en cultuurorganisaties zich zaterdag in 11 steden horen. Ook in Enschede.

Vijfduizend deelnemers, 16 wagens van organisaties uit de cultuursector en een protestmars van zes kilometer door de stad. Dat zijn de ingrediënten voor de demonstratie tegen het coronabeleid aanstaande zaterdag.

Finale in het G.J. van Heekpark

De tocht begint om 14 uur bij het begin van de Molenstraat, aan de oostzijde. Rond kwart voor vijf vindt de finale plaats op het grasveld van het G.J. van Heekpark. De zestien deelnemende voertuigen vertegenwoordigen alle grote culturele instellingen en evenementenorganisaties in de stad en regio. Op de voertuigen mogen alleen crew en artiesten hun protest laten horen, sympathisanten doen dat lopend.

De route voor Unmute Us: Molenstraat – Deurningerstraat – Raiffeisenstraat – Hengelosestraat – Tubantiasingel – Parkweg – Lambertus Buddestraat – G.J van Heekstraat – Maanstraat – Hengelosestraat – Boddenkampsingel - Gerrit-jan van Heekpark

Demonstratie, geen evenement

De demonstratie is vrij, maar de organisatie heeft deelnemers wel regels opgelegd. Die zijn vooral om veiligheid te garanderen en te voorkomen dat de demonstratie een evenement wordt. Alcohol is strikt verboden, muziek en geluid mag alleen op aanwijzingen van de organisatie en alle deelnemers - organisaties en sympathisanten - moeten zich aan de regels van het RIVM houden.

Niet alleen in Enschede klinkt de roep Unmute Us! Ook in onder meer Groningen, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam wordt zaterdag gedemonstreerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: