nieuws

Ronald McDonald Rally in Zwolle brengt 37 duizend euro op

Overhandiging van de cheque
Overhandiging van de cheque
De Zwolse Ronald McDonald Rally heeft gisteren een bedrag van 37 duizend euro opgebracht. Aan de rally deden 63 auto's mee voor het goede deel.
Het sportieve evenement, dat voor de vierde maal werd gehouden om geld te verzamelen voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle, was de afsluiter van het rallyseizoen. De organisatie is meer dan tevreden over de opbrengt voor het goede doel en het verloop van de dag.

Rallycracks en recreatieve rallyrijders

Dit jaar verschenen 63 equipes aan de start bij het TT-circuit in Assen. De deelnemers bestaan uit echte rallycracks, maar ook de recreatieve rallyrijders zijn goed vertegenwoordigd. De deelnemers finishten ook dit jaar in Zwolle. Rond 16.45 uur kamen de eerste equipes aan bij Pouw Automotive, waarna zij doorreden naar het Deltion College voor het afsluitende diner en de prijsuitreiking.
De eerste prijs in de sportklasse ging naar Peter van Eijk en Sjerp Bouwma. De eerste prijs in de clubklasse ging dit jaar naar Edward Rosendaal en Arjen van Dalfsen. De eerste prijs bij de dames ging naar Elly Raamsteeboers en Ellis Fleer.

"Trots en dankbaar"

De cheque van 37 duizend euro werd overhandigd aan Lianne Booijink, manager Ronald McDonald Huis Zwolle en neonatoloog en bestuurder Dr. Richard van Lingen. Booijink is ontzettend blij met deze opbrengst: "Ik ben trots en dankbaar op alle deelnemers en het bedrijfsleven die zich zo inzetten voor ons Huis. Ook in tijden dat het financieel iets minder gaat krijgen wij steun. En dat is best bijzonder. Door deze mensen en organisaties zijn wij een thuis voor ouders waarvan hun kindje in het ziekenhuis ligt. En dat is zo enorm belangrijk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.