nieuws

Aangifte ROC van inrijden op militaire studenten Deurningen, politie noemt het ongeluk

Militairen op oefening
Militairen op oefening
Het ROC van Twente in Almelo doet aangifte tegen de man die op een groep studenten in uniform probeerde in te rijden, vorige week in Deurningen. De politie noemt het voorval een ongeluk.
Zes studenten van de zogenoemde VeVa-opleiding, een defensieopleiding, waren in uniform bezig aan een oefening. Ze liepen langs de weg, toen het erop leek dat een automobilist probeerde bewust in te rijden op het groepje. De studenten konden ontkomen door de berm in te duiken. Voor de school reden om aangifte te doen.
In een uitgelekte interne e-mail van defensie staat daarover:
"Donderdagmiddag in Deurningen is een personenauto ingereden op een groep studenten van het ROC. De studenten liepen onder aanvoering van een onderofficier van defensie en allen in militair tenue gekleed langs de weg. Doordat allen in de berm zijn gedoken is een aanrijden voorkomen. De auto met daarin twee inzittenden, een man en een vrouw, beiden met een Arabisch uiterlijk zijn verder gereden. De onderofficier heeft de auto nog proberen te stoppen, maar zag dat de bestuurder hierop gas gaf terwijl deze een grijns op zijn gezicht had."

Politie: "geen sprake van opzettelijk inrijden"

Volgens de politie vond het voorval plaats op een smalle, bochtige weg en zag de bestuurder het groepje studenten over het hoofd. Uit sporenonderzoek zou blijken dat de automobilist de groep bewust heeft ontweken. Er zou dus geen sprake zijn van het bewust inrijden op de groep. Wel bevestigt de politie dat de man is doorgereden na het voorval. De man is nog altijd niet opgespoord. De school accepteert de uitkomst van het onderzoek.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.