Petitie voor afslag van N36 naar Dedemsvaart om dorp beter bereikbaar te maken

Dedemsvaart beter bereikbaar maken is een kleine moeite. Dat stelt inwoner Gerrit Hartholt. Om dit voor elkaar te krijgen start hij een petitie.

Sinds de aanleg van de verlengde N36 moet het verkeer naar Dedemsvaart ongeveer 9 kilometer omrijden via de N36 en de N48. Volgens Hartholt doen veel inwoners dit niet en maken ze gebruik van de oude route via de Coevorderweg en het Zwarte Pad. "De Coevorderweg zou volgens het Ministerie van Rijkswaterstaat verkeersluw worden, maar dat gebeurt niet. Mensen die in Dedemsvaart wonen of werken rijden in de praktijk niet om, de oude route nemen is een gewoonte. Ook de TomTom geeft deze route aan."

Afslag bij Zwarte Pad

In de petitie pleit Hartholt voor een afslag naar Dedemsvaart ter hoogte van het Zwarte Pad en de Stegerensallee. Volgens de petitie is de bereikbaar van Ommen en Hardenberg fors verbeterd, maar blijft Dedemsvaart achter. "Het zorgt ervoor dat Dedemsvaart beter bereikbaar is. Bovendien is de weg voor een deel betaald door de gemeentes Ommen en Hardenberg. Gezien Dedemsvaart onder de gemeente Hardenberg valt, hebben de inwoners dus ook direct en indirect meebetaald aan de weg."

Meer over dit onderwerp:
Dedemsvaart N36 petitie Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren