Victoria ‘28 gelast wedstrijden af na blikseminslag

Voetbalvereniging Victoria ‘28 last alle wedstrijden van teams af die gisteren trainden tijdens de blikseminslag. De impact van het incident is te groot om te voetballen, stelt voorzitter Gerard Tenniglo.

“We organiseren vanavond een bijeenkomst met vrije inloop om het over de inslag en de gevolgen daarvan te hebben. De impact is groot en de schrik zit er goed in.”

Gewonden

Bij de blikseminslag, die een paar velden verderop bij buurvereniging FC Aramea (zelfde sportcomplex, red.) was, raakten meerdere mensen gewond. Een 23-jarige voetballer van FC Aramea werd dusdanig ernstig getroffen dat hij met de ambulance naar het ziekenhuis moest.

De inslag had een kracht van 200.000 ampère, zegt Brian Verhoeven van Buienradar tegen RTL Nieuws. "Dit is een heel gevaarlijke en krachtige bliksem."

Grote fout om op het veld te blijven'

Het slachtoffer maakt het nu, naar omstandigheden, goed. "Naast hem zijn er meerdere slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht", vertelde Julian Vriend, getuige, eerder aan RTV Oost. "Sommigen hadden heel veel last met ademhalen en hebben zichzelf laten controleren."

Dat komt doordat de bliksem na de inslag in de lichtmast via de grond alle kanten op is gegaan, zegt Brian Verhoeven van Buienradar tegen RTL Nieuws. "Als je dan op een voetbalveld staat, kun je dat voelen. Dan ben je indirect getroffen door bliksem. De lading is daardoor een stuk zwakker. Dus daar hebben ze geluk mee gehad."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
REGIO ENSCHEDE ENSCHEDE
Deel dit artikel: