nieuws

Royals Verzamelbeurs in Nijverdal druk bezocht

De jaarlijkse Royals Verzamelbeurs in Nijverdal is vanmorgen vlak na het begin al druk bezocht.
Tot half vier vanmiddag kunnen liefhebbers van het Koninklijk Huis hun hart helemaal ophalen. Foto's, boeken, ansichtkaarten, kopjes, borden, schalen en vingerhoedjes.....echt alles is er te vinden. De 44-jarige Wilbert Slooijer uit Nijverdal organiseert de beurs voor de dertiende keer. Hij is van kinds af aan al gefascineerd door de Oranjes. In zijn huis staan zo'n 25 vitrines met alles wat maar over het Koninklijk Huis te vinden is.
De standhouders bij de beurs komen uit het hele land. Zelf uit Limburg en de Zuid-Hollandse eilanden zijn verzamelaars naar Nijverdal gekomen om hun waar aan de man te brengen. Ook de tweeling Linda en Jolanda Oosterveen uit Apeldoorn is present. De zussen zijn al een tijd lang fan van de Oranjes en proberen de familie waar dan ook te volgen.

Twee euro per Nederlander

De discussie over de kosten van de koninklijke familie is aan de standhouders en bezoekers niet besteed. "Als je kijkt naar de kosten voor de verbouwing van die paleizen, komt dat neer op twee euro per Nederlander. Dat gaat toch nergens over", reageert Slooijer. "Moet je kijken wat ze in de politiek allemaal over de blak smijten. Laten ze daar eerst maar eens wat aan doen", stelt een ander.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.