Acties

Oud-profwielrenner Rob Harmeling fietst monstertocht voor goede doel

Overijssel in Actie voor Rob Harmeling
Overijssel in Actie voor Rob Harmeling © Geluk in Beweging Challenge
Drie dagen, 72 uur en 1200 kilometer op de fiets. Ex-profwielrenner Rob Harmeling en zijn team fietsen van 22 tot en met 24 september langs veertien revalidatiecentra voor het goede doel, de zogenoemde Geluk in Beweging Challenge voor de Maartens Foundation. Je volgt de monstertocht drie dagen lang bij RTV Oost en kunt Rob steunen door te doneren.
De voormalig profwielrenner uit Nijverdal organiseert deze fietsmarathon om geld op te halen voor mensen met een beperking op het gebied van houding en beweging. Elke dag fietst hij ongeveer 400 kilometer. Een loodzware tocht, maar niet te vergelijken met de uitdagingen die revalidanten elke dag opnieuw meemaken nadat ze weer thuis zijn.
Om aandacht te vestigen op deze groep en geld op te halen, ga ik doen waar ik goed in ben
Rob Harmeling
Rob wordt onderweg bijgestaan door voormalige revalidanten en bekende Nederlanders. In zijn vaste team zitten onder andere oud-schaatser Erben Wennemars, personal trainer Bilal Durmaz en handbiker Johan Reekers. Onderweg fietsen Pieter van den Hoogenband, Herman van der Zandt, Bram Tankink, Barbara Barend en vele anderen een etappe mee.

Overijssel in actie voor Rob Harmeling

Vrijdag 24 september fietst het peloton door Overijssel. Een speciale ploeg van het radioprogramma Goeiemorgen Overijssel onder leiding van Bert van Losser fietst de etappe van Zwolle naar Enschede mee om geld op te halen. De ploeg bestaat onder anderen uit scheidsrechter Bas Nijhuis, zanger Eric ten Bos, sportpresentator Tijmen van Wissing, voormalig Miss Overijssel Maaike Heethaar, oud-wielrenners Theo de Rooij en Tom Veelers, en oud-voetballer Bert Konterman.
Steun de Goeiemorgen Overijssel-ploeg en doneer hier!

Volg de tocht bij RTV Oost

Je volgt de monstertocht van Rob en zijn team drie dagen lang bij RTV Oost via de liveblog op onze website, de hele dag op Radio Oost, in Bij Oost|Vandaag op TV Oost, en op onze sociale media. Op woensdag 22 september zie je om 09.00 uur op TV Oost een speciale live-uitzending met de start en eerste verhalen over de tocht. Deze uitzending wordt 's avonds een aantal keren herhaald. Op zondag 26 september kun je op TV Oost een uitgebreide samenvatting van de hele tocht terugkijken.
Wil je Rob steunen? Op de website van Geluk in Beweging lees je meer over het goede doel en kun je doneren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.