Nieuws

Ondanks uitgebreide zoekactie is wapen moordzaak Daan Mellée nog niet gevonden

Zoekactie op naar wapen in vijver Enschede
Zoekactie op naar wapen in vijver Enschede © News United/ Dennis Bakker
De zoektocht gisteren door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie (LTOZ) in Enschede, heeft niets opgeleverd. De politie gaat op een later moment verder zoeken in de Wesselerbrinkvijver. Volgens een getuige ligt het wapen in de vijver waarmee Enschedeër Daan Mellée werd doodgeschoten.
Het betrof een nieuwe tip, waarna werd besloten om met speciale apparatuur in de vijver te gaan zoeken. De getuige meldde dat die kort na de moord twee personen bij de vijver had gezien die zich verdacht gedroegen en iets in het water gooiden. In de vijver is al eens eerder gezocht, nadat een magneetvisser een ander wapen had gevonden. Dat bleek bij nader onderzoek niet het wapen waarmee Mellée is omgebracht.
Daan Melléé werd in de zomer van 2018 doodgeschoten in zijn huis aan Het Oosterveld in Enschede. Hij woonde daar samen met zijn vriendin. De vriendin is samen met een kameraad van haar verdachte in de moordzaak. Naast deze twee hoofdverdachten, zijn er nog meerdere personen in beeld bij de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.