nieuws

Duitse crimineel veroordeeld tot vijf jaar cel na overval op tankstation in Glanerbrug

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
De Duitse crimineel Viktor Kress is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. De oorspronkelijk uit Kazachstan afkomstige man overviel in februari dit jaar een tankstation in Glanerbrug en beroofde een automobilist in Enschede van zijn auto.
Kress werd op het moment dat hij de overval in Glanerbrug pleegde internationaal gezocht wegens een serie van gewapende overvallen in het Duitse grensgebied. Bij de politie was meteen duidelijk dat de overval in Glanerbrug op zijn conto te schrijven was. Zijn foto werd al snel in de media verspreid en dat leidde tot zijn aanhouding.

Wilde achtervolging door Enschede

Een taxichauffeur herkende hem op 19 februari tijdens een ritje naar de Enschedese binnenstad en schakelde de politie in. Geconfronteerd met gewaarschuwde politiemensen raakte Kress in paniek en dwong hij een automobilist om zijn auto af te geven en ging er vandoor.
Een wilde achtervolging door Enschede volgde, waarna werd uiteindelijk aangehouden. Kress bleek zich al enige tijd verstopt te hebben in een oude schaftkeet die in de bosjes langs de A35 verstopt was. De keet, die veelvuldig door verslaafden gebruikt werd, is inmiddels afgesleept.

Zwaar verslaafd en vuurwapengevaarlijk

Viktor Kress was zelf ook zwaar verslaafd. Hij begon op zijn zevende al met het drinken van wodka, zeven jaar later maakte hij zijn eerste alcoholvergiftiging mee. Uiteindelijk raakte hij ook verslaafd aan harddrugs. In Duitsland zat Kress sinds 2005 ruim zeven jaar in de gevangenis, onder andere wegens een beroving en ontvoering van een taxichauffeur.
Kress stond bekend als vuurwapengevaarlijk, bij zijn aanhouding droeg hij ook een gordel vol wapens.
Waarschijnlijk wordt Kress snel uitgeleverd aan Duitsland, daar wacht een vervolging voor zes overvallen aan de Duitse kant van het grensgebied.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.