Caroline van der Plas slaat Prinsjesdag over vanwege gelekte plannen: "Kamer en kiezers geschoffeerd"

Caroline van der Plas slaat Prinsjesdag over vanwege het lekken van plannen uit de Miljoenennota. Daarmee zijn de Tweede Kamer en de kiezers geschoffeerd, vindt Van der Plas. Op Twitter deelt ze haar brief aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp: "Ik zie er geen meerwaarde in om Prinsjesdag lijfelijk bij te wonen."

Het zou haar eerste Prinsjesdag worden als Kamerlid, maar Van der Plas kiest er dus voor niet aanwezig te zijn bij de feestelijke start van het nieuwe parlementaire jaar. Dat is elk jaar op de derde dinsdag in september. "Het demissionaire kabinet blijft, ook met de plannen om boeren te onteigenen, de Tweede Kamer (en daarmee dus ook de kiezers) schofferen, door continu plannen met de pers te delen. Ook delen uit de miljoenen nota zijn al gelekt naar de media", schrijft Van der Plas in haar brief.

Ze prijst Bergkamp om het feit dat ze demissionair premier Mark Rutte daarop heeft aangesproken. "Echter, het lijkt wel of het demissionaire kabinet lak heeft aan de afspraken." Daarom ziet ze er de meerwaarde niet van in om 'lijfelijk' bij de troonrede aanwezig te zijn.

Sterfdag

Van der Plas heeft ook een tweede reden voor haar afwezigheid: "Het is de sterfdag van mijn man Jan en ik kies ervoor deze dag en het leven van Jan te herdenken met vrienden en familie."

Van der Plas benadrukt de debatten die volgen op Prinsjesdag - de Algemene Politieke Beschouwingen 'uiteraard' bij te wonen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
POLITIEK TWEEDE KAMER
Deel dit artikel: