Nieuws

Onrust bij Grolsch Veste: ME voorkomt clash tussen fans Twente en Utrecht

Bij stadion de Grolsch Veste in Enschede is vanavond onrust ontstaan na afloop van de eredivisiewedstrijd tussen FC Twente en FC Utrecht. De ME moest ingrijpen om een confrontatie tussen beide supportersgroepen te voorkomen.
Het dreigde mis te gaan toen FC Utrecht-supporters na afloop de confrontatie wilden opzoeken met fans van FC Twente. De bezoekers zaten nota bene al in de bus, klaar voor de reis terug naar de Domstad, toen enkele tientallen aanhangers alsnog de bus verlieten. Ze klommen op de hekken van de stadionpoort.
De politie en ME stelden zich op aan de binnenkant van de stadionpoort, om te voorkomen dat FC Twente-fans, die op dat moment het stadion verlieten, in de buurt konden komen bij de Utrecht-supporters. De Twente-aanhang uit vakken aan die kant van het stadion werden via de hoofdingang het stadion uitgeleid.

Venijn in de staart

Het duel tussen FC Twente en FC Utrecht kende een tumultueus einde. In de extra speeltijd zorgde Robin Pröpper met een prachtige uithaal voor de enige treffer van de wedstrijd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.