nieuws

'Mafste buschauffeur van Enschede' belooft plechtig zich aan de regels te houden

De verklaring van de 'Mafste buschauffeur van Enschede'
De verklaring van de 'Mafste buschauffeur van Enschede'
De 'mafste buschauffeur van Enschede' heeft in een verklaring beloofd zich voortaan aan de regels te houden. De 28-jarige Shandrick Elodia draait muziek in zijn bus, speelt met de lichten en heeft voor iedereen een praatje via zijn microfoon. Zijn vrolijke gedrag valt goed in de smaak bij passagiers, maar niet bij al zijn collega's.
Studenten van Saxion hebben al eens een filmpje met Elodia gemaakt. De buschauffeur heeft duidelijk plezier in zijn werk. Maar hij heeft ook zo zijn serieuze kanten. In een artikel in De Tubantia vertelt de geboren Curaçaoënaar dat hij zich bekeerde tot het geloof toen hij op het verkeerde pad dreigde te komen. Hij vertrok van het eiland, ging in Enschede wonen en studeert inmiddels industrieel ontwerpen aan het Saxion.

Professionaliteit belachelijk gemaakt

Inclusief serieuze kanten maakt hij graag een lolletje tijdens zijn werk als chauffeur. Toch biedt hij nu zijn verontschuldigingen aan voor zijn 'vrije' gedrag. "Ik ben me er van bewust geworden hoe ik op deze wijze ook de professionaliteit van ons vak als beroepschauffeurs wellicht belachelijk heb gemaakt", laat hij weten in de verklaring.
Hij sluit zijn verklaring af met welgemeende excuses en de belofte dat hij stopt als hij toch weer niet 'netjes' kan gedragen. "Nogmaals mijn excuses. Ik beloof hierbij mij voortaan netjes te gaan houden aan de regels. En als ik merk dat ik dat niet meer aan kan, na al die jaren adrenaline achter het stuur, zal ik zelf kiezen om het werk te verlaten uit respect voor jullie allemaal die dit beroep ook hoog in het hart dragen."

Zo deed Elodia het in de bus:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.