PEC Zwolle Vrouwen stunt met ruime zege bij FC Twente

Het Overijsselse treffen tussen de vrouwen van FC Twente en PEC Zwolle heeft een verrassende winnaar opgeleverd. Dankzij vier treffers na de rust boekten de Zwolse dames een knappe zege in Enschede: 1-4.

Dat PEC met de drie punten terug zou keren naar de provinciehoofdstad leek het aanvankelijk niet op. FC Twente kwam al na een kwartier spelen op voorsprong. Fenna Kalma tekende voor de 1-0 op aangeven van Renate Jansen. PEC had het lastig, maar voorkwam dat FC Twente in de eerste helft verder uitliep.

FC Twente verzuimde op haar beurt vlak na de theepauze de 2-0 op het scorebord te zetten. En na iets meer dan een uur voetbal werd dat door PEC afgestraft in de vorm van een goal. Op Sportcampus Diekman maakte uitgerekend Jill Diekman de gelijkmaker. Het zorgde voor vers bloed bij PEC, dat vervolgens razendsnel uitliep naar 1-3 dankzij doelpunten van Banarsie en Maatman. Het slotakkoord was voor Auée, die de eindstand op 1-4 bepaalde.

Koplopers

Dankzij de driepunter gaat PEC nu samen met FC Twente aan kop. De Tukkers hadden goede zaken kunnen doen door te winnen van PEC, want titelconcurrenten Ajax en PSV morsten eveneens punten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: