Sport

Volleyballers na nipte zege op Portugal naar kwartfinales EK

Volleyballers na nipte zege op Portugal naar kwartfinales EK
Volleyballers na nipte zege op Portugal naar kwartfinales EK © ANP
De volleyballers hebben bij het Europees kampioenschap de kwartfinales bereikt. De spelers van bondscoach Roberto Piazza wonnen in het Poolse Gdansk met de nodige moeite in vijf sets van Portugal: 22-25, 25-22, 26-24, 20-25, 15-13.
Oranje had in de eerste set steeds een kleine voorsprong, maar de Portugezen kwamen terug tot 18-18 en wonnen bij de stand van 22-22 drie punten op een rij. Nederland herstelde zich met winst in de tweede set, maar in de derde set hadden de volleyballers het lastig. Nadat een setpoint van Portugal was weggewerkt, won Oranje de set met 26-24 door een goed blok.
Na verlies in de vierde set, mochten er in de korte vijfde set geen fouten worden gemaakt. Oranje pakte een kleine marge, maar gaf die ook weer weg. Nederland kwam voor tot 13-10, maar pas op 14-13 kon Nimir Abdelaziz het met een harde klap afmaken.

Groepswinnaar

Oranje, met Overijsselaars Thijs ter Horst en Wouter ter Maat, was als groepswinnaar naar de achtste finales gegaan na zeges op Spanje, Noord-Macedonië, Turkije en Finland. Alleen van Rusland werd verloren. Portugal was als nummer 4 uit groep A naar de achtste finales gegaan.

Servië

In de kwartfinales treffen de Nederlandse volleyballers Europees kampioen Servië, dat met 3-2 nipt won van Turkije.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.