Bijna helft van alle bruiloften in Overijssel verplaatst vanwege coronaregels

Van alle Overijsselse bruidsparen heeft bijna de helft dit jaar besloten om het trouwfeest te verplaatsen of uit te te stellen. 46,2 procent van de bruiloften is zelfs meerdere keren verplaatst. Een deel kortte de gastenlijst in, wat dikwijls leidde tot bonje, blijkt uit een enquete van ThePerfectWedding.nl onder 1500 bruidsparen.

Belangrijkste reden voor de uitgestelde huwelijken zijn de coronamaatregelen, die dit jaar de mogelijkheden voor het houden van een bruiloften flink hebben beperkt.

Lange tijd was de horeca gesloten, wat wordt genoemde als de voornaamste aanleiding om te schuiven met de datum voor de bruiloft. Overijsselse bruidsparen vinden het belangrijk dat ze op hun trouwfeest kunnen proosten met gasten en dat ze kunnen dansen op de locatie van hun keuze.

Ruzie vanwege inkorten gastenlijst

Het aanpassen van een bruiloft op de coronamaatregelen zorgde regelmatig voor onenigheid. Overijsselse bruidsparen merken dit vooral wanneer ze hun gastenlijst inkorten: 11,3% van de koppels kreeg ruzie met gasten die helaas van de gastenlijst moesten worden geschrapt vanwege de regels voor gezelschappen met een gesteld maximum op het aantal gasten.

Coronamaatregelen voor bruiloften onduidelijk

Voor driekwart van de bruidsparen waren de coronamaatregelen onduidelijk, wat keuzes maken voor het plannen of verplaatsen van een bruiloft lastig maakte. Ook blijkt dat trouwlocaties en gemeenten niet altijd lijken te weten hoe het zit: de helft van de bruidsparen merkt dat locaties verschillend omgaan met de regels.

Naar verwachting maakt het kabinet morgen een versoepeling van de coronamaatregelen bekend voor evenementen en horeca, die de beperkingen voor het houden van bruiloften voor een flink deel zullen wegnemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: