Ontsnapte koeien springen in zwembad achter woning in Punthorst

"Springt er nou iemand in ons zwembad?!" De bewoners van een vrijstaande woning in Punthorst zitten rechtop in bed. Ze hebben net een enorme plons gehoord en besluiten een kijkje te nemen. Eenmaal buiten staan ze oog in oog met ongenodigde badgasten: twee pinken.

Het is half twee 's nachts als de bewoners de brandweer bellen, die met een takelwagen naar de woning rijdt. Terwijl het eerste dier uit het water wordt gehaald, rukt een ander team uit voor een soortgelijke melding.

Andere voortvluchtigen

"Naast de twee zwemmers zijn er nóg vier pinken ontsnapt", zegt veiligheidsregio-woordvoerder Richard Meijer. Dat groepje had kennelijk geen zin in een frisse duik en belandde op de weg.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Uit met de pret (Foto: Veiligheidsregio IJsselland / Brandweer Nieuwleusen)
Uit met de pret (Foto: Veiligheidsregio IJsselland / Brandweer Nieuwleusen)

Na een half uurtje staat ook Berta #2 op het droge. "Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt", zegt Meijer. "Maar het is niet vreemd; je ziet koeien wel vaker tot hun middel in het water staan. Bijvoorbeeld in de Vecht."

Onbenul

"De ideale temperatuur voor een koe is vijf tot zeven graden", zegt Meijer. "Dus waarschijnlijk vonden ze het wel lekker. Al denk ik dat deze jonge pinken in hun onbenul in het bad terecht zijn gekomen."

De zes ontsnapte pinken zijn inmiddels terug in het weiland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
112 NIEUWS NIEUWLEUSEN PUNTHORST
Deel dit artikel: