Nieuws

Scania Zwolle biedt 200 uitzendkrachten vaste baan aan

Scania Zwolle biedt 200 uitzendkrachten vaste baan aan
Scania Zwolle biedt 200 uitzendkrachten vaste baan aan © Scania
Vrachtwagenbouwer Scania uit Zwolle gaat het komende halfjaar tweehonderd uitzendkrachten een vaste baan aanbieden. Het bedrijf heeft ondanks de coronacrisis vertrouwen in de toekomst en zegt genoeg opdrachten te hebben.
In de zomer kregen medewerkers van Scania nog vervroegd vakantie, omdat de productie noodgedwongen moest worden gestaakt. Door een gebrek aan computerchips stonden de machines vijf weken stil.
Inmiddels worden er weer vrachtwagens gemaakt en gaat het bedrijf een grote groep uitzendkrachten een baan aanbieden. "Scania Production Zwolle heeft al jaren het beleid flexkrachten een vaste baan aan te bieden. In totaal werken er bijna vierduizend medewerkers bij Scania. Daarmee is Scania de grootste industriële werkgever in de regio", laat het bedrijf weten in een persbericht.

Cao

Het aanbieden van de vaste contracten is onderdeel van de nieuwe cao Metalektro. Daarin staat dat werkgevers gedurende de looptijd van de cao minimaal 2400 uitzendkrachten een vast dienstverband moeten aanbieden. "Scania neemt met haar tweehonderd vaste aanstellingen bijna tien procent voor haar rekening", laat het bedrijf weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.