Vrees voor hoog water onterecht: woningbouw De Veldmaat in Haaksbergen kan door

De bouw van 25 woningen in de wijk De Veldmaat in Haaksbergen kan doorgaan. De eigenaar van naastgelegen grond vroeg de Raad van State om de bouw voorlopig te blokkeren, omdat hij wateroverlast vreest. Zijn grond zou onder water komen te staan. De Raad besliste vandaag dat die vrees onterecht is.

De afwatering van de nieuwe woonbuurt is wel problematisch. Daarom wordt er een waterberging aan de rand aangelegd en die loost vervolgens op een sloot. Die sloot wordt volgens het gemeentebestuur aangepast, zodat er geen wateroverlast kan ontstaan. Ook niet bij extreem weer.

Het Waterschap Vechtstromen steunt dit voorstel ook. Volgens de Raad van State is er daarom geen reden om te twijfelen aan deze oplossing van het waterprobleem. De bezwaarmaker heeft niet met een onderzoek aangetoond dat die oplossing niet deugt, aldus de Raad.

Wijzigingsplan

De woonbuurt is een deel van Woonmarke de Eik, dat voor een deel wordt ingericht als parkgebied. In dat deel liggen de gronden van de bezwaarmaker. Hij wil die gronden graag verkopen voor de aanleg van het park. Het gemeentebestuur heeft daar nog geen besluit over genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
HAAKSBERGEN
Deel dit artikel: