Nieuws

Van beddenfabrikant tot weiland: de Salland-tour van de koning had álles

Waar de gemiddelde Nederlander een midweek voor uittrekt, deed de koning vandaag in zes uur. Willem-Alexander, Máxima en delegatie bezochten Deventer, Heeten en Olst-Wijhe. In hoog tempo, gevolgd door de pers, maar mét een glimlach.
De tour ging langs beddenfabrikant Auping, de haven van Deventer en het weiland van boer Lugtenberg. Ja, deze dag had alles:
Commissaris van de Koning Andries Heidema kijkt met veel trots terug op een zeer geslaagde dag. "Het weer zat natuurlijk geweldig mee vandaag", zegt hij. "Maar ik ben vooral ook trots op de inwoners van Salland die hebben laten zien waar ze goed in zijn: het zijn van goede buren. Met oog en oor voor elkaar de schouders eronder zetten!"

Deventer en Olst-Wijhe

Heidema was vandaag gastheer en leidde de koning en koningin een groot deel van de dag langs verschillende plekken. Zo bracht de koninklijke familie een bezoek aan Deventer en Olst. De burgemeesters van die gemeenten zijn, kijken tevreden terug op het bezoek.
Zo zegt burgemeester Ron König van Deventer: "Ondernemers en bewoners hebben hier laten zien hoe zij samen met de gemeente werken aan de ontwikkeling van een gebied, waar wonen en werken op een creatieve manier samengaan."
Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe vond het vooral fijn om te zien dat de koning en koningin hun betrokkenheid toonden. "Het waren stuk voor stuk prachtige ontmoetingen waarbij het Koninklijk Paar zeer belangstellend was en veel vragen stelde. Een eer om daar als Olst-Wijhe aan te kunnen bijdragen op deze zonovergotendag!"

Heeten

In Heeten zaten tientallen senioren helemaal klaar om een glimp van de royalty's op te vangen. En dat was precies wat ze kregen. Het loopje over het plein bij het Kulturhus duurde dik 78 seconden. Maar het was 't dubbel en dwars waard.
Burgemeester Martijn Dadema van Raalte is supertrots op het bezoek aan Heeten. "Dit is een mooie waardering aan de inwoners die met dit initiatief laten zien hoe wij in Raalte/Salland samenwerken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.