Nieuws

Man (20) moet vijf jaar cel in voor aanslag met handgranaat in Almelo

De ontploffing in Almelo in september vorig jaar
De ontploffing in Almelo in september vorig jaar © News United / Floris Kayim
De rechtbank in Almelo heeft een 20-jarige man veroordeeld tot vijf jaar celstraf. De 20-jarige Almeloër gooide op 11 september vorig jaar een handgranaat in de tuin van een woning aan Hazelaarstraat in Almelo. De explosie veroorzaakte veel schade.
Granaatscherven vlogen dwars door een rolluik en de dubbele beglazing van de woning. Ook omliggende huizen werden geraakt door de rondvliegende scherven. Bij de buren werd zelfs het kozijn van een kinderslaapkamer geraakt, waar een kindje van drie jaar lag te slapen.

dna op beugel van granaat

De politie kwam de verdachte op het spoor doordat zijn dna op een beugel van de handgranaat was gevonden. Twee weken geleden zei de man dat hij geen idee had hoe zijn dna op het oorlogstuig terecht was gekomen. En ook vandaag hield hij zijn kaken stijf op elkaar. De aanleiding voor de aanslag is dan ook nog steeds niet duidelijk.
Omdat de kans dat het dna op de beugel van iemand anders is kleiner is dan één op een miljard, ziet de rechtbank genoeg bewijs om de 20-jarige te veroordelen. De man had ook nog een voorwaardelijke straf van drie maanden open staan. Die moet hij aanvullend gaan uitzitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.