Nieuws

Man (34) naar Pieter Baan Centrum na schieten op woning in Hengelo

Man uit Hengelo naar Pieter Baan Centrum na schieten op woning
Man uit Hengelo naar Pieter Baan Centrum na schieten op woning © Getty Images
De rechtbank heeft dinsdag besloten dat een 34-jarige man uit Hengelo naar het Pieter Baan Centrum gaat voor onderzoek. De man zou op 12 maart dit jaar meermaals geschoten hebben op een woning aan de Coba Kellingstraat in Hengelo. De man is de broer van de bewoonster. De twee zouden zes jaar geleden een conflict gehad hebben.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 34-jarige, vlak voor het ingaan van de avondklok, een pistool door de brievenbus van de voordeur gestoken en daarmee meerdere schoten gelost. In de woning waren niet alleen de zus en haar echtgenoot aanwezig, maar ook hun drie jonge kinderen.

Onschuldig?

De 34-jarige ontkent dat hij de dader is. "Ik ben daar niet geweest, ik heb daar niets mee te maken", zei hij tegen de rechtbank. Er werd overigens geen dna van de man gevonden rond de brievenbus. Wel werden er kruitsporen op de mouw van een hoodie van hem gevonden. Dat komt volgens de man doordat hij een keer in Duitsland was toen kennissen met vuurwerkpistolen in de lucht schoten.
Een psycholoog die de 34-jarige sprak, adviseerde de rechtbank om hem ter observatie naar het Pieter Baan Centrum te sturen. Volgens de deskundige zijn er grote zorgen over de geestelijke gezondheid van de man, maar kan hij er niet de vinger op leggen. Het is nog niet bekend wanneer de zaak verder gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.