nieuws

Syrische vluchtelingen uit IJsselhallen voetballen in Zwolle

Ruim vijfenveertig asielzoekers die verblijven in de tijdelijke opvang in de IJsselhallen in Zwolle zochten woensdagavond wat ontspanning bij voetbalclub SV Zwolle.
Het ging om voetballers en supporters die door de club waren uitgenodigd. Twee teams van SV Zwolle speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen twee teams die in het asielzoekerscentrum zijn samengesteld.
De Zwolse voetballers wilden de asielzoekers uit Syrië wat sportieve ontspanning bieden. Op die manier konden de asielzoekers de oorlog waarvoor ze zijn gevlucht even vergeten. Bovendien zijn de meeste mannen die in de tijdelijke opvang verblijven toe om iets sportiefs te doen. In het asielzoekers centrum is maar een beperkt aantal activiteiten voor de vluchtelingen.

Geen voetbalschoenen, maar sportschoenen

SV Zwolle had shirts voor hun gasten geregeld. Goede voetbalschoenen waren er niet. De Syriërs speelden op sportschoenen en gleden geregeld uit op het kunstgras. Eén speler uit Syrië raakte daarbij geblesseerd aan zijn schouder en is daarvoor behandeld in het ziekenhuis.
Naast het voetballen worden ook nog andere sportieve activiteiten zoals hardlopen georganiseerd voor de vluchtelingen. Een aantal sportverenigingen werken daarbij samen. Als het aan SV Zwolle ligt mogen de Syriërs volgende week weer voetballen tegen de Zwollenaren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.