Nieuws

'Lichaam bij ziekenhuis Almelo is van vrouw, echtgenoot bekent haar om het leven te hebben gebracht'

'Lichaam bij ziekenhuis Almelo is van vrouw, echtgenoot zegt haar om het leven te hebben gebracht'
'Lichaam bij ziekenhuis Almelo is van vrouw, echtgenoot zegt haar om het leven te hebben gebracht' © News United / Jan Willem Klein Horstman
Het lichaam dat vanochtend bij het ziekenhuis in Almelo is gevonden, is van een vrouw die vermoedelijk door haar man om het leven is gebracht. Dat staat in een interne memo van het ZGT. De man meldde zich bij het ziekenhuis nadat hij geprobeerd had zichzelf van het leven te beroven. 'Hij heeft inmiddels bekend dat hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht', staat in de memo.
Het lichaam werd vanochtend in de kofferbak van een auto gevonden, bij de hoofdingang van het ziekenhuis. 'Rond 07.00 uur meldde zich de beveiliger met een patiënt die een ts poging (suïcidepoging, red.) had gedaan', staat in de memo.
Verder: 'Deze patiënt is na behandeling naar de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) gebracht. Daar is duidelijk geworden dat hij de bezitter van de auto is. De overledene is de vrouw van deze persoon. Hij heeft inmiddels bekend dat hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht'.
De politie begon een paar uur later een tweede onderzoek, drie kilometer verderop in een woning aan de Zonnebloemstraat. Al snel gingen er geruchten dat dit onderzoek te maken heeft met het lichaam bij het ziekenhuis. De politie heeft dit nog niet bevestigd.
Onderzoek bij een woning in de Zonnebloemstraat
Onderzoek bij een woning in de Zonnebloemstraat © News United / Jan Willem Klein Horstman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.