Nieuws

CDA draagt Bas Wonink voor als nieuwe wethouder van Kampen

Bas Wonink
Bas Wonink © RTV Oost
De fractie van CDA Kampen gaat Bas Wonink (47) voordragen als nieuwe wethouder. Hij is de beoogde opvolger van Geert Meijering, die onlangs na ruim zeven jaar wethouderschap overstapte naar NS. De gemeenteraad moet nog instemmen met de benoeming van Wonink.
Bas Wonink is werkzaam bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Tussen 2016 en 2019 was hij algemeen bestuurslid van het waterschap. Momenteel werkt hij als strategisch adviseur programmering bij het Hoogwaterbeschermingsprogramma, waarin de waterschappen en Rijkswaterstaat samen werken aan de grootste dijkversterkingsoperatie sinds de Deltawerken.
Bas Wonink laat weten dat hij zich zeer verbonden voelt met Kampen, de stad waar hij woont en ook opgroeide. “Wij mogen trots zijn op onze Hanzestad en het prachtige buitengebied. Lang geleden ben ik lid geworden van het CDA, omdat ik achter de kernwaarden van het CDA sta. Ik vind het een eer dat ik ben voorgedragen voor de functie van wethouder.”

Leefbaarheid

Als Wonink wordt beëdigd als wethouder, wil hij zich gaan inzetten voor de leefbaarheid van de stad Kampen en de omliggende kernen. “Of het nu gaat om mantelzorg, groene wijken of de werkgelegenheid; samen kunnen we er wat moois van maken!”
Fractievoorzitter Jan Marskamp meent dat de fractie van CDA Kampen een geschikte kandidaat voor het wethouderschap kan presenteren, nadat eerder Alerieke van der Maat zich na persoonlijke overwegingen terugtrok. “Wij hebben het volste vertrouwen in Bas. Hij is een echte bestuurder, die de nodige ervaring in het waterschap heeft opgedaan. Hij kan met zijn kennis en ervaring een positieve bijdrage leveren aan het besturen van onze mooie stad en de dorpen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.