nieuws

Voor het eerst geen jaarlijkse schouw van waterschap Groot Salland

Waterschap stopt met schouw
Waterschap stopt met schouw
Het waterschap Groot Salland doet voor het eerst dit jaar geen schouw op de watergangen in oktober. Dat levert het waterschap 50.000 euro op.
Het gaat om de jaarlijkse controle op het onderhoud van de sloten, weteringen en kanalen in het gebied van Waterschap Groot Salland. Die werd uitgevoerd op de laatste maandag van oktober.

Geen behoefte aan schouw

Het waterschap wil nog meer op de kosten letten en besparen waar dat kan. Daarnaast lijkt er geen behoefte aan de schouw. In 2010 ging de schouw niet door en daar is niet over geklaagd, ook niet over het uitblijven van de herschouw in 2013. Het waterschap is niet verplicht om de watergangen te controleren.
Het waterschap legt de verantwoordelijkheid voor het moment onderhoud nu neer bij de eigenaar van de aanliggende percelen. Die deden het onderhoud altijd al, maar wel voor eind oktober. Ze kunnen nu zelf bepalen wanneer dat gebeurt. Als het waterschap denkt dat een schouw toch noodzakelijk is, kan die weer worden uitgevoerd. Het waterschap blijft wel verantwoordelijk voor het onderhoud van de hoofdwatergangen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.