nieuws

Uitbreiding XL Business Park in Almelo voorgelegd aan Raad van State

XL Business Park
XL Business Park
Het plan voor de ontwikkeling van een deel van het XL Business Park bij Almelo moet van tafel. Dat eisten enkele agrariërs uit Bornerbroek vandaag bij de Raad van State.
Volgens hun advocaat is de uitbreiding financieel niet uitvoerbaar. Provinciale Staten heeft intussen ook zorgen over de financiële situatie van de organisatie die het bedrijvenpark ontwikkelt.

Uitkoop opgeschort

Het zit de agrariërs vooral dwars dat die organisatie de uitkoop van hun bedrijven op de lange baan schuift. Vanwege die onzekere toekomst kunnen ze zich niet verder ontwikkelen. Delen van hun grond zijn nodig voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein en met de resterende delen kunnen ze niet meer rendabel werken.
Volgens de gemeente Almelo en de ontwikkelaar van het bedrijventerrein is er met de agrarische bedrijven alleen onenigheid over de aankoopprijs van hun grond. De gemeente deed de toezegging dat de gronden vóór 2018 zullen worden aangekocht. De agrariërs zijn dan wel tien jaar lang aan het lijntje gehouden.

Gemeenten financieel garant

Verder verklaarde de gemeente Almelo dat alle betrokken gemeenten bij het XL Business Park financieel nog garant staan voor de uitvoering. De Raad doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.