Nieuws

Crystal methlab Vroomshoop: sportschoolhouder op vrije voeten in afwachting van proces

Het crystal methlab in Vroomshoop zat vernuftig verstopt achter een boekenkast
Het crystal methlab in Vroomshoop zat vernuftig verstopt achter een boekenkast © RTV Oost
De sportschoolhouder uit Vroomshoop in wiens zaak eind vorig jaar een crystal methlab werd ontdekt, is op vrije voeten gesteld door het gerechtshof. Eerder wees de rechtbank verschillende verzoeken daartoe af.
De vrouw van de sportschoolhouder en drie medeverdachten kwamen al vrij. Zij mogen allemaal het eindproces in vrijheid afwachten. Wanneer die strafzaak dient, is nog niet duidelijk, precies de reden waarom ze de cel uit mochten. Een voorarrest mag namelijk geen voorschot zijn op een eventueel op te leggen straf. Twee verdachten zitten er nog vast. Zij staan maandag voor de rechtbank in Almelo.

Doodsbedreigingen

De sportschoolhouder zegt dat hij niet wist dat in zijn zaak een drugslab was gebouwd, hij dacht eerder aan een hennepplantage. Volgens advocaat Jeroen Michels die hem bijstaat is de rol van de sportschoolhouder beperkt tot een faciliterende. "Client zat bepaald niet hoog in de criminele pikorde." Daarnaast kreeg hij doodsbedreigingen van de drugsbende die het lab bouwde.

Miljoenen aan meth

Het lab in de sportschool werd eind vorig jaar ontdekt. Er stonden genoeg grondstoffen om voor miljoenen aan de zwaar verslavende drug crystal meth te maken. Het lab was vernuftig weggestopt achter een boekenkast.
Leden van een internationale groepering die volgens justitie ook methlabs hebben gebouwd in Gelderland, Zeeland, België en Duitsland, werden deze zomer door de rechtbank Amsterdam vrijgelaten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.