Adriaan Visser koninklijk onderscheiden bij afscheid als voorzitter van PEC Zwolle

Bij zijn afscheid als voorzitter van PEC Zwolle is Adriaan Visser vanmiddag koninklijk onderscheiden. Hij ontving de onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, uit handen van Erica van Lente, de burgemeester van zijn woonplaats Dalfsen.

Visser (70) was sinds 2008 voorzitter van PEC Zwolle, dat destijds nog FC Zwolle heette. Bij zijn aanstelling stond de club er sportief, organisatorisch en financieel niet goed voor. Visser zorgde voor een nieuwe organisatiestructuur, met onder meer de oprichting van PEC Regio Zwolle United.

Onder deze vlag werden maatschappelijke activiteiten ontplooid, zoals Streetleague en G-voetbal. Met Visser aan het roer promoveerde FC Zwolle naar de eredivisie, waar het onder de vertrouwde clubnaam PEC Zwolle de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal won.

Visser als ondernemer

Ook naast het voetbal ontplooit en ontplooide Visser allerlei activiteiten. Zo is hij sinds 2014 oprichter, directeur en mede-eigenaar van Health Investment Zwolle. Het bedrijf investeert in zorgondernemingen die producten ontwikkelen om virtuele ziekenhuiszorg mogelijk te maken.

Ook gaf Visser tijdens zijn carrière leiding aan verschillende bedrijven in Noordwest-Europa. Hij was CEO van Cleanaway Nederland en Sita Nederland. Sinds 2016 is hij eigenaar van de Hegeman groep.

Erevoorzitter

Behalve de koninklijke onderscheiding ontving Visser ook een erepenning en werd hij benoemd tot erevoorzitter van PEC Zwolle. Als klap op de vuurpijl komt zijn afbeelding te hangen in de eregalerij in het MAC³PARK stadion (zie foto).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
PEC ZWOLLE ZWOLLE BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: