nieuws

CvdK Bijleveld kan zich vinden in toekomstvisie regionale omroep

CvdK Ank Bijleveld
CvdK Ank Bijleveld
Commissaris van de Koning Ank Bijleveld is verheugd dat de redactie van RTV Oost en de redacties van de andere  regionale omroepen zelfstandig blijven. Dat meldt ze op de website van het Interprovinciaal Overleg (IPO), waar ze voorzitter is van de adviescommissie Regionale Omroep.
"De omroepen hebben een belangrijke functie in de regio, omdat ze uiting geven aan de regionale identiteit en een democratische waakhond functie vervullen door lokale en regionale politiek scherp in de gaten te houden", aldus Bijleveld.

'Inhoud en kwaliteit van journalistiek in de regio'

Bijleveld: "De provincies hebben steeds gepleit voor een zelfstandige omroepfunctie", maar dat hoeft volgens haar niet te betekenen dat er bijvoorbeeld 13 omroepdirecteuren moeten zijn. "Inhoud en kwaliteit van journalistiek in de regio", daar moet het volgens haar om gaan.
Staatssecretaris Sander Dekker presenteerde zijn visie op de toekomst van de regionale omroep gisteren in Amsterdam. Daarin staat niet dat de regionale omroepen onderdeel worden van de NPO, wat eerder is geopperd. Wel moeten regionale omroepen slagvaardiger worden en beter samenwerken, want de huidige manier van werken is te duur.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.