Nieuws

Kruisboogschutter Almelo had meerdere psychoses

Video | Dit gebeurde er rondom het kruisboogdrama in Almelo
Video | Dit gebeurde er rondom het kruisboogdrama in Almelo © News United / Alwin Winkel
De Almeloër die ervan verdacht wordt gisteren twee mensen te hebben omgebracht, is meerdere malen opgenomen geweest met psychische problemen. Dat melden bronnen rond het onderzoek aan RTV Oost. Eerder deze maand werd hij nog aangehouden in een psychose, maar de politie heeft hem om onduidelijke redenen laten gaan.
Gisteren stond hij met een kruisboog op het balkon van zijn flat en schoot ermee richting agenten. Een speciaal team, de DSI, wist hem even later te overmeesteren door hem neer te schieten. Toen werd ontdekt dat hij twee mensen had omgebracht en een derde had verwond.

Naakt door de stad

Het afgelopen jaar heeft de verdachte last gehad van meerdere psychoses, waarbij hij zelfs naakt door de stad liep. Ondanks dat zijn geestesziekte bekend was bij de hulpinstanties, konden die nog geen traject bieden dat goed aansloot.
Hoe de situatie van de verdachte en de gewonde persoon is, is onduidelijk. De twee omgebrachte slachtoffers zijn vrouwen van 70 en 52 jaar oud.
RTV Oost heeft contact gehad met raadsman Umut Ural van de verdachte, maar die mag niet met de buitenwereld praten. Er gelden zogenoemde beperkingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.