Onderweg! Rob Harmeling is begonnen aan zijn monstertocht voor het goede doel

Een monstertocht, niet meer en niet minder. Oud profwielrenner Rob Harmeling uit Nijverdal is vannacht begonnen aan misschien wel de zwaarste etappe van zijn loopbaan: 1200 kilometer fietsen in 72 uur, om aandacht te vragen én geld in te zamelen voor mensen die noodgedwongen moeten revalideren.

Iets na drieën vannacht liet revalidant Ruben met een flinke dot gas van zijn crossmotor het startschot klinken in Ubbergen. Na weken van voorbereiding werd Rob Harmeling bij revalidatiecentrum St. Maartenskliniek uitgezwaaid door revalidanten en personeel bij zijn vertrek voor de Geluk in Beweging-Challenge.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Met zijn kleine peloton (met daarin deze eerste etappe onder andere Martijn Hendriks en Maarten Tjallingi) vertrok de oud-wielrenner richting Hoensbroek, waar de eerste stop in een revalidatiecentrum op het programma staat. Daar verwacht hij iets voor acht uur aan te komen.

Loodzware tocht

Harmeling organiseert deze Geluk in Beweging-challenge samen met de Maartens Foundation, die zich inzet voor wil kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking op het gebied van houding en beweging. Elke dag fietst de Nijverdaller ongeveer 400 kilometer. "Een loodzware tocht, maar niet te vergelijken met de uitdagingen die revalidanten elke dag opnieuw meemaken nadat ze weer thuis zijn."

Sport en bewegen verbindt, en wij doen dat door te wielrennen
Rob Harmeling

In veertien etappes zal Harmeling het hele land doorkruisen, met stops op veertien verschillende revalidatiecentra. Tijdens deze etappes wordt hij bijgestaan door voormalige revalidanten én door bekende Nederlanders. Pieter van den Hoogenband, Herman van der Zandt, Bram Tankink, Barbara Barend en vele anderen fietsen een etappe mee. In zijn vaste team zitten onder andere oud-schaatser Erben Wennemars, personal trainer Bilal Durmaz en handbiker Johan Reekers.

Liveprogramma

RTV Oost volgt de Geluk in Beweging-karavaan de komende drie dagen op de voet. Bert van Losser, die vannacht aanwezig was bij de start, zal vanochtend om negen uur een live tv-programma presenteren vanuit Doorn, waar hij met deskundigen vooruit blikt op de uitdaging die Harmeling te wachten staat. Via ons liveblog krijg je gedurende de dag unieke inkijkjes voor en achter de schermen en natuurlijk mis je ook op radio en social media niets van deze challenge.

Harmeling hoopt vrijdagavond rond acht uur weer aan te komen bij de St. Maartenskliniek in Ubbergen, waar hij vannacht ook vertrok. Met 1200 kilometer in de benen én een flinke financiële bijdrage voor de Maartens Foundation. Ook doneren? Dat kan hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
GELUK IN BEWEGING
Deel dit artikel: