nieuws

Jong Oranje ondanks treffer debutant Wout Weghorst niet naar EK

Jong Oranje is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het EK van komende zomer in Tsjechië. De ploeg van trainer Adrie Koster verloor vanavond de return in de play-offs met 5-4 van Portugal. Donderdag verloor Nederland in Alkmaar al met 2-0.
Bij Oranje begonnen doelman Warner Hahn van PEC Zwolle, debutant Wout Weghorst van Heracles Almelo en Ola John uit Nijverdal in de basis. De thuisploeg kwam na een klein kwartier op voorsprong doordat Ruben Vezo van dichtbij binnen tikte uit een vrije trap. Twee minuten later was het echter alweer gelijk. Weghorst kopte de gelijkmaker binnen. Kort daarna was hij dicht bij zijn tweede, maar kopte net over via de lat. Aan de andere kant was het wel raak. Ruben Neves kopte raak uit een hoekschop; 2-1. Opnieuw werd het gelijk. Kongolo kopte in de blessuretijd van de eerste helft de 2-2 in het net.
Kort na rust gaf Jong Oranje achterin makkelijk de 3-2 (Ricardo) weg en moest het opnieuw drie keer scoren. Aké was dichtbij, maar raakte de lat met een kopbal. Na ruim een uur scoorde hij wel en bracht Oranje voor de derde keer langszij. Portugal kwam direct erna voor de vierde keer op voorsprong. Ricardo schoof zijn tweede binnen. Twintig minuten voor het einde kwam Jesper Drost van PEC Zwolle in het veld. Zes minuten voor het einde werd het 5-3 door Bernardo Silva. Een minuut voor het einde tekende Aké met een strafschop, na een overtreding op Weghorst, voor de 5-4 eindstand. Naast het missen van EK is Oranje nu ook kansloos voor de Olympische Spelen van 2016.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.