Groot transport met machines voor pyrolysefabriek Hengelo

De pyrolysefabriek in Hengelo krijgt steeds meer vorm. Gisteravond vond een groot transport plaats met machines voor de fabriek.

Zes machines werden vanaf industrieterrein Marssteden in Enschede naar bedrijventerrein Havengebied getransporteerd. Slechts enkele kilometers verderop, maar gezien de afmetingen van de machines was het transport een hele uitdaging. Tijdens het transport werden enkele kruispunten, waaronder de Auke Vleerstraat / Hendrik ter Kuilestraat tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Bij het Havengebied weden de machines overgeladen en per boot vervoerd naar Hengelo.

Biomassa in contact met heet zand

De pyrolysefabriek komt te staan op het terrein van AkzoNobel. In de fabriek wordt over enige tijd biomassa, zoals houtsnippers, in contact gebracht met heet zand. Binnen twee seconden ontstaat dan olie, houtskool en gas.

Dit proces is oorspronkelijk bedacht aan de Universiteit Twente en de afgelopen twintig jaar doorontwikkeld. De fabriek moet aan het einde van dit jaar klaar zijn en wordt dan geleidelijk aan in bedrijf genomen.

Meer over dit onderwerp:
Hengelo Enschede transport Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren