Nieuws

ME en politie houden in Deventer honderden voetbalfans keurig in toom

Met een massale en vooral effectieve inzet van Mobiele Eenheid, politie te paard en honden heeft de politie vanmiddag in Deventer de voetbalfans na afloop van de IJsselderby keurig in toom weten te houden. Hoewel het onrustig werd in de straten buiten het stadion na de wedstrijd, die met 1-0 door thuisclub Go Ahead Eagles werd gewonnen van rivaal PEC Zwolle, kwam het niet tot een gevreesd treffen tussen de supporters van beide clubs.
Honderden fans van Go Ahead Eagles hadden zich na afloop van de wedstrijd verzameld bij de achteruitgang van het stadion aan de Henri Dunantlaan, om de spelersbus en supportersbussen van PEC Zwolle te trakteren op een 'vriendelijk' uitzwaaimoment.

ME in linie

De ME verscheen in linie bij de uitgang van het stadion om het uitzwaaimoment te regisseren, zodat de bussen van de tegenpartij een veilige aftocht kon worden gegarandeerd. Daartoe werd de kruising van de Henri Dunantlaan met de Brinkgreverweg vrijgemaakt, zodat de bussen zonder hindernissen en snel de aftocht richting Zwolle konden nemen. Behoudens een blikje bier dat richting de bussen werd geslingerd, verliep het vertrek ordentelijk.
Na de Zwolse aftocht werd het heel even grimmig toen er vuurwerk richting politie te paard werd gegooid. Middels snel ingrijpen van de ME en een snelle vlucht van betrokken supporters via een steegje richting de Vetkampstraat, keerde de rust terug. De officier van dienst meldt dat één persoon is aangehouden vanwege belediging van politiemensen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.