Langeler: "Wij zijn dé degradatiekandidaat op dit moment in de Eredivisie"

Het is crisis in Zwolle. De club uit de provinciehoofdstad ging vanmiddag met 1-0 onderuit bij Go Ahead Eagles en dus blijft PEC de hekkensluiter van de Eredivisie, met nul (doel)punten. En dus moet het roer snel om, weet ook trainer Art Langeler.

"Als we met deze bezetting moeten blijven spelen dan zijn we dé degradatiekandidaat. We hebben nul punten en nul goals", concludeert Langeler. "Er zijn veel jongens niet bij, maar daar kun je je niet aan vast blijven houden. Het seizoen dendert door. We moeten ergens punten halen."

Vertrouwen

PEC wist ook in de IJsselderby het net niet te vinden. "Hier zo onderuitgaan doet heel veel pijn. We creëren amper kansen en het vertrouwen schiet natuurlijk ook niet de graspollen uit. Dan maken zij een goal en dan verlies je 'm", vervolgt de oefenmeester.

Keuzes

In Deventer probeerde Langeler wat te forceren met enkele nieuwe namen. Veel hielp het inbrengen van Van den Belt, Mbinga en Landu echter niet. "Als je niet presteert en ook niet heel veel beter bent in wedstrijden, ga je andere dingen doen. Dan kies je soms voor onbevangenheid of jongens die op de training iets bijzonders doen. Dat waren de keuzes van vandaag", aldus Langeler.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
GO AHEAD EAGLES BETAALD VOETBAL PEC ZWOLLE
Deel dit artikel: