Pröpper gidst FC Twente met twee treffers naar ruime zege op Vitesse

FC Twente heeft de wind in de zeilen. Na de knappe zege van vorige week op FC Utrecht werd vandaag opnieuw een subtopper aan de Enschedese zegekar gebonden. En net als afgelopen weekend was Robin Pröpper de gevierde man. In GelreDome werd Vitesse met 1-4 aan de kant gezet.

Pröpper was wederom van grote waarde voor FC Twente. De mandekker deed na drie minuten wat hij een week terug ook al flikte: scoren. Pröpper knikte een vrije trap van Sadilek achter Vitesse-doelman Schubert. Voor de van Heracles overgekomen verdediger was het alweer zijn derde doelpunt van het nog prille seizoen.

Goedkope strafschop

Dat FC Twente vervolgens met een marge van twee aan de thee kon, had het te danken aan arbiter Pol van Boekel en de VAR. Een lichte overtreding van Bero op Pröpper werd enorm zwaar bestraft: een strafschop voor FC Twente. Ricky van Wolfswinkel kende geen genade. De spits schoot zijn oud-werkgever vanaf elf meter dieper in de problemen en FC Twente op rozen.

Wéér Pröpper

In het tweede bedrijf ging FC Twente op dezelfde voet verder. De Tukkers maakten dankbaar gebruik van de ruimtes die Vitesse weggaf. Na iets minder dan een uur spelen was het wederom Pröpper die het net wist te vinden. Hij rondde een goede voorzet van Troupée af met zijn hoofd: 0-3. Pas toen de 0-4 op het scorebord kwam dankzij Vlap - die zijn eerste doelpunt in Twentse dienst maakte - nam de equipe van trainer Ron Jans wat gas terug.

Linkerrijtje

Darfalou redde uiteindelijk nog de Arnhemse eer en bepaalde de eindstand op 1-4. Vitesse haalde het einde van de wedstrijd niet met elf spelers. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal ontving Doekhi zijn tweede gele kaart en kon hij voortijdig douchen. De stand bleef echter ongewijzigd, waardoor FC Twente een sprong maakt op de ranglijst en nu de achtste plek bezet.

Vitesse - FC Twente 1-4
0-1 Pröpper (3)
0-2 Van Wolfswinkel (45+1/pen)
0-3 Pröpper (56)
0-4 Vlap (60)
1-4 Darfalou (62)

Arbiter: Van Boekel
Geel:
Bero, Schubert; Brama, Sadilek, Zerrouki
Rood: Doekhi (2x geel)

Vitesse: Schubert; Dasa, Doekhi, Bazoer, Rasmussen (Cornelisse/46), Wittek (Buitink/80); Tronstad, Bero (Vroegh/60); Tannane (Gboho/46), Openda, Frederiksen (Darfalou/46).

FC Twente: Unnerstall; Troupée, Hilgers (Dumic/80), Pröpper, Sadílek; Brama (Smal/73), Vlap, Zerrouki; Rots (Cleonise/86), Van Wolfswinkel (Ugalde/73), Limnios (Misidjan/73)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
FC TWENTE BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: