Nieuws

Armeense gemeenschap treurt om slachtoffers kruisboogdrama: "Een groot verlies"

Bloemen bij de flat in Almelo waar het kruisboogdrama plaatsvond
Bloemen bij de flat in Almelo waar het kruisboogdrama plaatsvond © News United
Familie en vrienden van de twee slachtoffers van het kruisboogdrama hebben bloemen gelegd bij de flat in Almelo waar het incident afgelopen vrijdag gebeurde. De vrouwen, van 70 en 52 jaar, maakten deel uit van de Armeense gemeenschap in Almelo. Eén van hen gaf ook Armeense taalles. "We hebben twee dierbare Armeense vrouwen verloren."
Voor betrokkenheid bij de dood van de twee vrouwen is een 28-jarige Almeloër aangehouden. De slachtoffers werden gevonden nadat de politie werd gebeld over een verdachte situatie in een flatwoning aan de Steynstraat afgelopen vrijdag.
Toen agenten bij de flat kwamen, stond de verdachte met een kruisboog in de hand op het balkon. Hij werd uiteindelijk neergeschoten door een arrestatieteam en ligt sindsdien in coma op de ic.

Slachtoffers

De dodelijke slachtoffers zijn de 70-jarige buurvrouw van de verdachte en haar 52-jarige nicht. Ze waren lid van onder andere AGBU Holland, een non-profitorganisatie die zich inzet voor Armeense mensen. "We zijn diep geraakt door dit verlies", schrijft de organisatie op haar Facebook-pagina.
Eén van de slachtoffers was ook bestuurslid. "Voor het beschrijven van haar schieten woorden tekort. Zij bracht vreugde en blijdschap binnen de gemeenschap en was oprecht de bloem van onze vereniging", schrijft de organisatie hierover.
Een foto van de twee dodelijke slachtoffers
Een foto van de twee dodelijke slachtoffers © Facebookpagina AGBU Holland
Ook de organisatie Herdenking Armeense Genocide laat van zich horen op Facebook. "De Armeense gemeenschap heeft op een gruwelijke wijze een groot verlies mee moeten maken. We willen hun familie erg veel sterkte wensen in deze zware tijd. Ze zullen nooit vergeten worden."

Meer slachtoffers

Naast de twee dodelijke slachtoffers is ook een 33-jarige thuiszorgmedewerker uit Rijssen gewond geraakt bij het kruisboogdrama. Zij kon via het balkon ontkomen.
Hoe het met haar gaat en wat precies de aanleiding voor het incident was, is nog onduidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.