Nieuws

Laatste Lufthansa-Boeing 747 vertrokken van Twente Airport

De laatste Boeing 747 is vertrokken van Twente Airport
De laatste Boeing 747 is vertrokken van Twente Airport © News United/Dennis Bakker
De laatste Boeing 747 van Lufthansa is rond het middaguur vanaf Twente Airport vetrokken. Het was de bedoeling dat toestel, samen met nog vijf andere jumbojets zou blijven staan tot juni 2022, maar door de toenemende vraag naar passagiersvluchten vertrok het toestel vandaag al. Voor de luchthaven is het vertrek weer een financiële tegenvaller.
Op het vliegveld in Enschede hadden meer dan 250 mensen zich verzameld. Sommigen waren er al vroeg bij om een mooi plekje met uitzicht op de start- en landingsbaan te bemachtigen. Het vertrek van de laatste Boeing 747 betekent het einde van een imposant plaatje. Vorig jaar werden de zes toestellen neergezet. Vanwege de coronapandemie konden ze door Lufthansa langere tijd niet meer worden gebruikt.

Kort geding

De Boeing is één van de zes Boeings van Lufthansa die vanaf vorig jaar zomer geparkeerd stonden op Twente Airport. Het parkeren van de toestellen ging niet zonder slag of stoot. De Inspectie Leefomgeving van Transport (ILT) had Twente Airport eerder verboden om de Boeings na juni 2021 nog op te laten stijgen. Twente Airport spande een kort geding aan en de rechter bepaalde dat de drie overgebleven toestellen tot juni 2022 mogen blijven staan.

Financiële tegenvaller

Dat het laatste toestel van Lufthansa nu al vertrekt betekent de zoveelste financiële tegenvaller voor Twente Airport. Door het vertrek van de vorige twee Boeings liep de luchthaven ook al ruim twee ton aan parkeerinkomsten mis. Vorig jaar leed Twente Airport ruim een miljoen euro verlies.
De laatste Boeing is vertrokken
De laatste Boeing is vertrokken © News United/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.