Nieuws

Crystal methlab in Vroomshoop: twee Mexicanen blijven langer vastzitten

De inval bij het crystal methlab in Vroomshoop, afgelopen november
De inval bij het crystal methlab in Vroomshoop, afgelopen november © News United
Twee Mexicanen die vorig jaar november werden aangehouden bij het drugslab in een sportschool in Vroomshoop, blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Almelo vandaag besloten.
Afgelopen vrijdag werd de eigenaar van de sportschool door het gerechtshof in Arnhem op vrije voeten gesteld, omdat er geen zicht zou zijn op een datum voor een inhoudelijke behandeling. Ook de vrouw van de sportschoolhouder en drie medeverdachten kwamen al vrij. Inmiddels is duidelijk dat de zaak begin februari in 2022 op de agenda staan.

Onschuldig

De twee Mexicanen, 33 en 39 jaar oud, werden in de keuken van de sportschool aangehouden. Beiden beweren niets met de zaak te maken te hebben, maar onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut wees uit dat er dna van de oudste Mexicaan op een gasmasker zat. Het zat aan de binnenkant, terwijl aan de buitenkant sporen gevonden werden van amfetaminen.
De sportschoolhouder zegt dat hij niet wist dat in zijn zaak een drugslab was gebouwd, hij dacht eerder aan een hennepplantage. Hij was door de coronacrisis in financiële problemen gekomen. Toen hem gevraagd werd om een deel van de ruimte tegen een aantrekkelijke vergoeding te verhuren, ging hij daarmee akkoord.

Miljoenen aan meth

Het lab in de sportschool werd eind vorig jaar ontdekt. Er stonden genoeg grondstoffen om voor miljoenen aan de zwaar verslavende drug crystal meth te maken. Het lab was vernuftig weggestopt achter een boekenkast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.