Meer dan 15.000 euro opgehaald voor afgebrande horecagelegenheid in Nijverdal

Familie van de eigenaren van De Bowlingboerderij in Nijverdal, de horecagelegenheid die gisteren volledig afbrandde, zijn een crowdfundingactie gestart. Inmiddels is al meer dan het streefbedrag van 15 duizend euro opgehaald. "De schade is onbetaalbaar, maar deze populaire uitgaansgelegenheid verdient het weer te worden opgebouwd", staat op de website van de actie.

De eigenaar van de horecagelegenheid was op vakantie toen vanmiddag brand uitbrak in zijn pand. Toen de brandweer bij De Bowlingboerderij kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Het vuur sloeg ook over naar het naastgelegen pannenkoekenhuis De Hooischuur. Beide panden zijn verwoest door de brand. De brandweer is nog bezig met nabluswerkzaamheden.

Ook woonhuis

De familie van de getroffen eigenaar bedacht zich geen moment en is een crowdfundingactie gestart. Op de site van de actie staat geschreven: "Het bedrijf waar mijn zus en zwager dag en nacht keihard aan werken, maar ook in wonen, is niet meer. Alle dierbare spullen en herinneringen zijn verloren gegaan. Willen jullie helpen aan de wederopbouw?"

Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. Het doel van de actie was om 15.000 euro op te halen, maar na een paar uur was dit bedrag al behaald. De initiatiefneemster reageert op Facebook: "Jeetje, gehaald! Zoo geweldig dit, Bedankt allemaal! Echt top."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
NIJVERDAL REGGESTREEK
Deel dit artikel: