Sport

Geen KNVB Beker voor HHC na nederlaag tegen hoofdklasser Capelle

HHC niet naar KNVB Beker
HHC niet naar KNVB Beker © Orange Pictures
HHC Hardenberg komt dit seizoen niet uit in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Op de eigen Boshoek ging de tweededivisionist verrassend onderuit tegen Capelle (0-2) in de tweede kwalificatieronde van het nationale bekertoernooi.
Zowel HHC als Capelle kreeg voor rust aardig wat mogelijkheden om de score te openen. Met name de thuisploeg was dichtbij. Een afstandsschot van Gersom Klok spatte uiteen op de lat en ook Jesper Drost wist geen doel te treffen.

Kansen HHC

Na rust voerde HHC de druk op, maar kwam ook Capelle er op sommige momenten gevaarlijk uit. De ploeg van trainer Bert van Hunenstijn kreeg de grootste kansen, maar de bal wilde er in de slotfase simpelweg niet in. Daardoor moest er verlengd worden in Hardenberg.

Effectief Capelle

Uiteindelijk ging Capelle er met de buit vandoor. Marlon Slabbekoorn opende tegen de verhouding in uit een vrije trap de score en in de tweede helft van de verlenging wist Olaf van der Sande het duel namens de bezoekers te beslissen: 0-2.