Henk Kamp volgt opgestapte Ank Bijleveld op als minister van Defensie

Diepenheimer Henk Kamp (VVD) volgt de vorige week opgestapte Ank Bijleveld op als minister van Defensie. Dat meldt het ANP. CDA'er Bijleveld vertrok vrijdag naar aanleiding van de evacuatieoperatie uit Afghanistan.

De Goorse stapte een dag op na D66-leider Sigrid Kaag. De minister van Buitenlandse Zaken trad op donderdag af, na een motie van afkeuring over Afghanistan. Kaag was de opvolgster van Stef Blok (VVD), die doorschoof naar Economische Zaken om de met een burn-out uitgevallen Bas van 't Wout op te volgen.

Afgelopen weekend meldde Kamp tijdens een politieke avond in Diepenheim nog dat Bijleveld had moeten blijven zitten. Ook voorspelde hij dat demissionair premier Mark Rutte nog wel acht jaar aanblijft.

Bij Omroep Gelderland zei Kamp bovendien dat hij minister worden niet zag zitten. "Nee, niks voor mij", zei de oud-minister. "Ik heb dat soort dingen elf jaar lang gedaan op vier ministeries. Het is een keer mooi geweest, de volgende generatie is aan de beurt."

De Diepenheimer was eerder minister tussen 2002 en 2007 (minister van VROM tot 2003, daarna Defensie). Tussen 2010 en 2012 was hij minister van Sociale Zaken om daarna vijf jaar lang de scepter te zwaaien op Economische Zaken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ANK BIJLEVELD DEFENSIE
Deel dit artikel: