Sem (13) uit Dedemsvaart wordt kippenboer en begint eigen eierhandel

Sem Slager is boerenzoon, zijn ouders hebben een melkveebedrijf in Dedemsvaart, maar sinds een paar weken is Sem ook kippenboer. Om wat geld te verdienen waste Sem caravans op zaterdag, maar dat beviel toch niet zo goed.

"Daar moest ik doen wat een ander zei en dat past eigenlijk niet zo goed bij mij werken voor een baas. Ik vond het ook niet zo leuk. Ik dacht: nou, koeien zijn leuk, kippen ook. Misschien kan ik daar wel wat mee doen." Sems grootouders hebben ook kippen dus de dieren kent hij al. Wat begon als een klein plan, groeide uit tot een eigen onderneming.

Mobiele kippenschuur

Er werd een platte kar gekocht en die werd verlengd, een houten constructie voor binnen in de kippenkar getimmerd en damwanden maken de buitenkant af. De platte kar is in een paar weken tijd omgebouwd tot mobiele kippenschuur. Een koppel kippen werd gekocht en inmiddels leggen de kippen elke dag verse eitjes.

Met de trekker verplaatst Sem zelf de kippenschuur, door het land van zijn ouders. "De kippen hebben zo elke keer een vers stuk gras met insecten. Het is toch mooi, een geweldig kippenleven is het, het zijn de mooiste kippen van de wereld. Mijn ouders zijn duurzaam bezig met het bedrijf en ik dacht: die kippen kan ik ook mooi buiten houden, vrije uitloop, dat past daar wel bij."

Sem Slager is kippenboer geworden (Foto: RTV Oost / Chantal Everaardt)
Sem Slager is kippenboer geworden (Foto: RTV Oost / Chantal Everaardt)

Inmiddels heeft Sem zijn eigen verkoopstal aan de weg, heeft hij eierabonnementen lopen bij klanten en onder de naam 'Slagereitje' bezorgd hij de bestellingen op de fiets. Ook is Sem actief op social media, om zijn klantenkring te laten groeien. De ruim 100 bruine kippen geven Sem veel plezier en afleiding. "Elke dag zorg ik voor de dieren, ze zijn ontzettend leuk. Het zijn de liefste kippen van allemaal."

Kippenboer Sem wil eigenlijk nog wel steeds het bedrijf van zijn ouders overnemen, koeienboer wil hij worden. "Maar dan wel met kippen erbij.."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BOEREN
Deel dit artikel: