nieuws

Mogelijk noodfonds voor slachtoffers monstertruckdrama Haaksbergen

Haaksbergen onderzoekt de mogelijkheid om een noodfonds op te richten voor nabestaanden, slachtoffers en gedupeerden van het monstertruckdrama, op 28 september. Burgemeester Gerritsen zegde dat vanavond toe na vragen daarover van D66.
De gemeenteraad van Haaksbergen is vanavond bijeen geweest voor een informele raadsvergadering, naar aanleiding van het drama met de monstertruck. Burgemeester Gerritsen gaf er een eerste verklaring over de gang van zaken en de politieke partijen kregen de mogelijkheid om enkele vragen te stellen.
D66 wilde van het college weten of er op financieel gebied iets geregeld ging worden voor slachtoffers. De partij verwees daarbij naar de vuurwerkramp in Enschede. Na die ramp werd een bedrag vrijgemaakt voor de slachtoffers. Gerritsen liet weten te onderzoeken of zoiets ook mogelijk is voor Haaksbergen. Binnen een week moet daar meer duidelijkheid over zijn.

Veel vragen maar antwoord laat op zich wachten

Bij alle partijen in de raad van Haaksbergen zijn veel vragen, met name over het vergunningbeleid. Op veel van die vragen kon de burgemeester nog geen antwoord geven. Burgemeester Gerritsen zei het onderzoek van het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid af te wachten. Haaksbergen verwacht dat het rapport van de Onderzoeksraad over een maand of zes klaar is.
De discussie over wie er nu verantwoordelijk is, werd vanavond nog niet gevoerd. Ook op de rol van de burgemeester werd nog niet ingegaan. De raadsleden gaven aan dat de vraag wie waarvoor verantwoordelijk is, later aan de orde zal komen.
  
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.