Nieuws

Werkstraf en terugbetaling dreigt voor internetoplichter uit Zwolle

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle © RTV Oost
Voor de rechtbank in Almelo is een werkstraf van 120 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen een 31-jarige man uit Zwolle. Volgens de officier van justitie heeft de man in 2018 en 2019 zeker elf mensen via Marktplaats opgelicht.
De man was niet bij zijn rechtszaak. Hij kwam op het laatste moment met een verzoek om de behandeling van zijn zaak uit te stellen, omdat hij een nieuwe baan zou hebben. De rechtbank vond dat de man veel te laat kwam met zijn verzoek.
De verdachte zou onder verschillende namen nep-advertenties geplaatst hebben. Als mensen betaald hadden, kwam er geen pakketje. Als ze contact probeerden op te nemen, nam hij de telefoon niet op.

Schok

Meerdere slachtoffers gingen naar de mensen wiens naam en adres vermeld waren bij de advertenties. Dat was voor zowel de benadeelde als de mensen bij wie ze voor de deur stonden vervelend. Voor de eerste teleurstellend, omdat duidelijk werd dat ze konden fluiten naar hun centen. Voor de mensen bij wie werd aangebeld was het een schok. Niet alleen kregen ze boze mensen aan de deur, het idee dat iemand hun gegevens had misbruikt, was pijnlijk.
De Zwollenaar ontkende bij de politie alles. Als het aan de officier van justitie ligt moet hij alle slachtoffers terug betalen.
Over twee weken is het vonnis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.