nieuws

Ziggo-klanten moeten van Cogas verplicht overstappen

Het glasvezelnetwerk van Cogas
Het glasvezelnetwerk van Cogas
Netwerkbeheerder Cogas gooit Ziggo van de kabel. Ziggo-abonnees moeten daarom verplicht overstappen naar een andere provider.
Cogas stapt met ingang van het nieuwe jaar over naar een nieuwe partner, Caiway. De netwerkbeheerder kiest voor Caiway omdat zij meer pakketten, waaronder 100 procent glasvezel, aanbieden. Ziggo wil juist niet overstappen op 100 procent glasvezel.
Ziggo geeft in De Twentsche Courant Tubantia aan op dit moment niet te kunnen reageren op de keuze van Cogas. Klanten van Cogas zullen vandaag door middel van een brief geïnformeerd worden over de nieuwe stappen van het bedrijf. 

Modems vervangen

Volgens Cogas gaan de klanten er niet veel van merken. Wel zullen ze bij Caiway een nieuw pakket moeten uitzoeken. Tienduizenden klanten kunnen dat doen via een speciale website. De modems zullen ook allemaal vervangen worden.
Op dit moment kunnen klanten van Cogas kiezen uit één provider. Het is de bedoeling dat de klanten in de toekomst uit meerdere providers kunnen kiezen. De netwerkbeheerder hoopt dat er binnen kort meerdere providers beschikbaar zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.